Wat doet een POH-S? – Huisartsenpraktijk Reimer & Beenders – Haarlem
Burgemeester Sandbergstraat 22 2013 BS Haarlem Tel:023-5315290, voor spoed toets 1
Header afbeelding

Wat doet een POH-S?

Praktijk ondersteuner van de huisarts somatiek (POH-S)

In onze praktijk is op zoek naar een nieuwe praktijkondersteuner voor chronische ziekten. Een praktijkondersteuner heeft spreekuren voor mensen met suikerziekte, longziekte en hart- en vaatziekten. De huisartsen doen deze controles zelf, totdat er een nieuwe praktijkondersteuner voor somatiek is aangenomen.

Patiënten met suikerziekte komen meestal 4x per jaar voor controle, waarbij in elk geval 1x per jaar een grote controle plaatsvindt met bloed- en urine onderzoek. De controles worden uitgevoerd door de praktijkondersteuner, de huisartsen en de praktijkassistenten. Wij zijn aangesloten bij de KCOETZ, een ketenzorg-project voor Diabetes Mellitus, om de kwaliteit van onze zorg op dit gebied te verbeteren. Indien u meer informatie wilt over de ketenzorg/ KCOETZ kunt u dit vragen bij de praktijkondersteuner of de assistente.

Patienten met longziekten (astma/ COPD) en hoge bloeddruk komen minimaal 1x per jaar bij de praktijkondersteuner of de huisarts, maar afhankelijk van de klachten kan dit ook vaker zijn.

Verder kan zij u ook helpen bij vragen over preventie van hart-en vaatziekten/ levensstijl en stoppen met roken.

Indien u serieuze plannen hebt om te stoppen met roken en daar begeleiding bij wenst kunt u een afspraak met haar inplannen.