Niet verschenen zonder bericht wordt in rekening gebracht – Huisartsenpraktijk Reimer & Beenders – Haarlem
Burgemeester Sandbergstraat 22 2013 BS Haarlem Tel:023-5315290, voor spoed toets 1
Header afbeelding

Niet verschenen zonder bericht wordt in rekening gebracht

Het komt helaas regelmatig voor dat patiënten een afspraak maken om vervolgens niet op het spreekuur te verschijnen. Hiermee gaat onnodig spreekuurtijd verloren. Deze verloren tijd gaat met name ten koste van andere patiënten, die ook graag een afspraak hadden willen maken.
.
Wat betekent dit precies?

  • het kan altijd voorkomen dat u niet kunt verschijnen op een eerder gemaakte afspraak. We verwachten dat u de afspraak dan afzegt en hanteren daarbij een termijn van 24 uur voor de gemaakte afspraak.
  • Bel altijd ook als uw afspraak op korte termijn is, u kunt uw afspraak telefonisch afzeggen 023-5315290.
  • Wanneer er niet wordt afgezegd dan wordt er een wegblijftarief berekent van 15 euro voor een enkele afspraak of 30 euro bij een dubbele afspraak of afspraken bij de POH. U kunt dit niet declareren bij uw zorgverzekering.
  • We sturen u een rekening per post of per email. Indien betaling uitblijft, kan een incassobureau worden ingeschakeld. U kunt dit bedrag overmaken op onze rekening of bij een volgende afspraak cash betalen aan de balie.

Gezien het feit, dat ‘no shows’ steeds vaker voorkomen hebben wij ons genoodzaakt gezien, conform de landelijke richtlijnen (LHV, Landelijke Huisartsenvereniging) deze regel in te voeren.