Wat doet een POH-GGZ? – Huisartsenpraktijk Reimer & Beenders – Haarlem
Burgemeester Sandbergstraat 22 2013 BS Haarlem Tel:023-5315290, voor spoed toets 1
Header afbeelding

Wat doet een POH-GGZ?

Praktijkondersteuner GGZ


Daphne werkt op donderdag en vrijdag in onze praktijk als praktijkondersteuner GGZ voor zowel kinderen als volwassenen. Dit houdt in dat zij mensen met psychosociale klachten behandelt en begeleid. Ook mensen met lichte chronische psychische problematiek kunnen bij haar terecht. Zij is een zeer ervaren psychologe en kan veel voor mensen betekenen.

Vaak zijn een aantal gesprekken met een praktijkondersteuner en korte interventies voldoende om vooruitgang te boeken. Soms blijkt dat doorverwijzing naar specialistische en langdurigere zorg gewenst en nodig. Gezamenlijk wordt dan gekeken welke hulp het best passend is.

De huisarts kijkt bij een patiënt met psychische klachten welke zorgverlener daar het meest geschikt voor is. Dit kan een instelling voor psychiatrie zijn, de psycholoog maar ook een van onze praktijkondersteuners. Afspraken met de praktijkondersteuner moeten minimaal 48 uur van te voren worden afgezegd. Anders zijn wij genoodzaakt kosten voor de gemiste afspraak aan u door te berekenen. Deze kosten worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed.